Londonban mutatkozik be az OK Központ

Londonban mutatkozik be az OK Központ

Az OK Projekt részt vesz Európa legnagyobb oktatási, képzési rendezvényén, a Bett Show szakmai kiállításon. Az OK Projekt az OTP Fáy András Alapítvány irányításával az OK Oktatási Központban kidolgozott komplex pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási valamint edukációs- és karrierprogram ezzel felkerül a nemzetközi oktatási innovációs térképre.

A január 20-23. között Londonban megrendezett kiállítás a világ egyik legjelentősebb oktatási innovációs és kereskedelmi rendezvénye. Az az oktatási program, amely itt bemutatkozik, az oktatási piacon nagykorúvá válik, ettől kezdve tartják számon. A kiállítás megkerülhetetlen azok számára, akik az oktatási és képzési piac technológiai és tartalomszolgáltatói. A harminc éves múltra visszatekintő Bett Show (British Educational Training and Technology Show) évente harmincötezer kiállítót, szakmai látogatót vonz a világ százhúsz országából.

Az oktatási világpiacon jelenleg a hagyományos ipari és kereskedelmi folyamatoknál is gyorsabb átalakulás, az oktatásügy ipari forradalma zajlik. Erre a fejlett és folyamatosan fejlődő oktatási piacra lép most ki az OK Projekt, amelynek különlegessége abban áll, hogy ötvözi a legfiatalabb generációk eszközhasználatát, az élményszerű ismeretátadás és az inspiratív pedagógia elveit.

A projekt célja a társadalmi szemléletformálás. A diákok képzése világszínvonalú oktatási környezetben, egyedi módszertannal és tartalommal zajlik. Szintén fontos cél, hogy minél több emberhez eljussanank azok a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretek, amelyek a 21. századi sikeres életpálya elengendhetetlen kellékei. A pénzügyi, gazdasági edukáció és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program 2012 őszén indult az OTP Bank által létrehozott OTP Fáy András Alapítvány irányításával az OK Oktatási Központban. Az intézmény Európa egyik különleges oktatási intézménye, amelyben egyedülálló módon ingyenes, magas színvonalú, inspirációra épülő, elsősorban pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási, valamint önismereti és karrierképzést nyújtanak az általános- és középiskolás korosztálynak. Mindezt élményekkel teli, szórakoztató módon teszik. A képzéseken évente több mint 20 000 diák vesz részt Magyarországon.

Az OK Projekt, amely az elmúlt néhány évben már Romániában és Szlovákiában is megkezdte működését, a kiállítási részvétellel felkerül az európai oktatási piac térképére is és, a tervek szerint, egy-két éven belül az oktatási világpiac innovációi között is megjelenik. A Bett Show ideje alatt több mint harminc tárgyalás zajlik majd a jövőbeni potenciális partnerekkel. Elsősorban a brit és az európai oktatási piac képviselői kívánnak bekapcsolódni a projektbe, de már most érzékelhető, hogy a közel-keleti és latin-amerikai piacok szereplői is érdeklődést mutatnak.

A Bett Show – amelynek keretében a négy nap alatt több száz előadás és szeminárium is zajlik -, a világ legeleismertebb oktatási szakembereinek találkozási pontja is. A kiállítás a Microsoft, az Apple, a Samsung, a Google és sok más vezető technológiai vállalat számára szimbolikus helyszín, a világ legnagyobb fontosságú technológiai show-ja (CES) után itt jelennek meg először Európában az oktatás számára jelentős oktatástechnikai újdonságok.

Az OK Projekt az OTP Fáy András Alapítvány kiemelkedő oktatási, képzési innovációjaként a hazai valamint a regionális sikerek után most azzal a céllal vesz részt a londoni kiállításon, hogy azt a szakmai tapasztalatot, amelyre az elmúlt években szert tett, megossza a világ oktatási piacának képviselőivel is. Ezzel a lépéssel tudatosan lép arra az útra, amelyet sok más hazai innováció – a Rubik kocka, a Prezi, az NNG vagy éppen a legújabb Codie – választott.



Pilótából jógaoktató és egyéb kalandok

Az egykori Malév kapitány titkai

Pilótanapló

A csodálatos latin mindennapok írója

Alejo Carpentier könyve Szegeden is hódított

2016. november 9-én, Szegeden mutatkozott be Alejo Carpentier, Földi királyság

A jövő itt és most kezdődik

Magyarországon készül az okos ruházat

Két globális kihívást is megoldana Magyarországon az ITSH

Ráckevén ez is a show része volt

Hajbakaptak a tinisztárok a divatbemutatón

Kék Duna Wellness

Fesztivál kezdődik Veszprémban

Félmillió a legjobb utcazenésznek

Ismét az örömzene hangjai szövik keresztbe-kasul Veszprém utcáit

Nemsokára kezdődik a Veszprémi Utcazene Fesztivál

A szerencse az utcán hever

Ismét hatalmas utcazene jamboree-ra készül Veszprém