Egy menő karrier kulcsa

Egy menő karrier kulcsa

Sokan álmodoznak töretlenül ívelő karrierről, sikerről és gazdagságról. Álmodozni viszont nem elég, tenni is kell érte! Talán néhány fiatalnak most még távolinak tűnhet a pályaválasztás kérdése, azonban már most sokat tehetnek azért, hogy a suli végére már könnyen körvonalazni tudják jövőbeli énjüket. Hogyan? Benkő Renátával, az OK Központ vezető trénerével beszélgetett a Középsuli.hu az önismeret fontosságáról.

Az OK Központ Karriertréningje a pályaválasztás előtt álló tizenévesek számára jött létre, azzal a céllal, hogy segítsen ennek a fontos döntésnek a meghozatalában. A tréning ahhoz nyújt segítséget, hogy ne sodródjanak az árral, hanem tudatos karriertervvel rendelkezzenek, tudják, merre tartanak, és képesek legyenek kitűzött céljaik megvalósítására is. Jelentkezzenek bátran, hiszen a tréning teljesen ingyenes, és hatalmas mérföldkő lehet a pályaválasztás szempontjából!

Fókuszban az önismeret

„Ahhoz, hogy a számunkra legtöbb örömöt nyújtó karriert válasszuk, feltétlen szükségünk van a megfelelő önismeretre, és arra, hogy tisztában legyünk saját képességeinkkel. Ennek jelentőségére azonban gyakran már csak felnőttként döbbenünk rá, ezért is nagyon fontos, hogy már tinédzserkorban foglalkozzunk e témával, hogy rájöhessünk, milyen irányba szeretnénk terelni életünket” – mondta Benkő Renáta, az OK Központ vezető trénere.

A tréning során a fiataloknak lehetőségük van felmérni, melyek a legerősebb tulajdonságaik, és melyeken tudnak még fejleszteni annak érdekében, hogy álmaik munkáját végezhessék majd felnőttként. Vagy, ha még nem tudták eldönteni, pontosan milyen szerepben is tudnák magukat elképzelni, akkor a szakmák és ezek napi feladatainak áttekintésével közelebb juthatnak ennek kiderítéséhez.

„Úgy gondolom, nagyon kevés támpontot kapnak a ma felnövekvő diákok arra vonatkozólag, hogy az iskola falain kívül, hogyan tudnak boldogulni, milyen lehetőségek közül választhatnak. A Karriertréningek során mi abban tudunk segíteni nekik, hogy rájöhessenek, milyen irányban szeretnék folytatni tanulmányaikat, vagy milyen területen tudják elképzelni magukat. A négyalkalmas tréning során együtt felderítjük a diákok erősségeit és gyengeségeit, hogy miben tudnak és szeretnének is fejlődni, valamint hogy ezen kompetenciák alapján, mely szakmák illenének hozzájuk leginkább” – tette hozzá Renáta.

A tréningek során amellett, hogy a fiatalok megerősítést nyerhetnek, vagy éppen átformálódhat elképzelésük a jövőjükkel kapcsolatban, további kompetenciákra is szert tehetnek az OK Központ Karriertréningjén. Kommunikációs és előadói képességeiket is fejleszthetik, megtanulhatják, hogyan menedzseljék önmagukat, és hogyan tudják érvényesíteni elképzeléseiket az adott szervezeti kultúrához igazítva.



Pilótából jógaoktató és egyéb kalandok

Az egykori Malév kapitány titkai

Pilótanapló

A csodálatos latin mindennapok írója

Alejo Carpentier könyve Szegeden is hódított

2016. november 9-én, Szegeden mutatkozott be Alejo Carpentier, Földi királyság

A jövő itt és most kezdődik

Magyarországon készül az okos ruházat

Két globális kihívást is megoldana Magyarországon az ITSH

Ráckevén ez is a show része volt

Hajbakaptak a tinisztárok a divatbemutatón

Kék Duna Wellness

Fesztivál kezdődik Veszprémban

Félmillió a legjobb utcazenésznek

Ismét az örömzene hangjai szövik keresztbe-kasul Veszprém utcáit

Nemsokára kezdődik a Veszprémi Utcazene Fesztivál

A szerencse az utcán hever

Ismét hatalmas utcazene jamboree-ra készül Veszprém